28 de juliol, 2008

les vacances tenien un nom de quatre lletres

mai havíem passat allà més de dues setmanes
sovint coincidia amb la nit de pluja d’estels allà a la platja
estirats damunt la sorra, mirant enlaire,
sense voler perdre detall
no fos que per la seva fugacitat
no veiéssim com ploraven.

No recordo haver-ne vist cap
però, amb la foscor de la nit
esquitxada per les pampallugues de color vermell i blanc
alçant-se en vertical unes immenses antenes
barrejat amb els punts blancs del cel
sabia que d’estels em quedava ven empapada.

A aquell polsim, li conferia propietats màgiques,
li atribuïa tota la gama de coses bones.
Sabia que res no podia passar-me
quedava immunitzada.

Aquella barreja de mar i muntanya,
aquell mar ferotge i aquell mar seré;
aquella quietud i aquelles tempestes.
Aquell contrast li donava un toc encisador.

Algunes nits s’escoltaven havaneres,
sons llunyans de ritme sensual,
que confosos amb la remor de les onades,
enmig de la fosca nit,
semblava que érem a alta mar
gronxats per les ones.

No recordo res igual
van ser bones vacances.
Era un lloc especial

dolors
28 juliol 2008

las vacaciones tenían un nombre de cuatro letras, nunca estuvimos más de dos semanas. A menudo, coincidía la noche de la lluvia de estrellas, allá en la playa, tumbados en la arena, mirando el cielo, sin querer perder detalle, ya que por su fugacidad, no viésemos como lloraban. No recuerdo haber visto ninguna, pero, con la oscuridad de la noche, salpicada por luces de color rojo y blanco, alzándose vertical unas antenas inmensas, mezclado con los puntos brillantes del cielo, sabía que de estrellas quedaba empapada. A aquel polvillo, le confería propiedades mágicas, le atribuía toda una gama de cosas buenas. Sabia que nada podía pasarme, quedaba inmunizada. Aquella mezcla de mar y montaña, aquel mar embravecido y aquel mar sereno, esa quietud y esas tormentas, aquel contraste, le daba un toque encantador. Algunas noches, se oían habaneras, músicas lejanas, de ritmo sensual, que se confundían con el rumor de las olas, en medio de la oscuridad de la noche, parecía que estábamos en alta mar, mecidos por la marea. No recuerdo nada igual, fueron buenas vacaciones. Era un lugar especial.

25 comentaris:

Assumpta ha dit...

Els records de les vacances d'infants son moltes vegades plens de màgia i tú ho descrius, com sempre, amb unes paraules plenes de poesia. La sorra, les tempestes, les havaneres, les ones... es fan visibles en elteu text. Fins i tot quasi també s'hi fan les pròpies sensacions :-)

Eli ha dit...

Amb aquest paisatge, sens dubte, un lloc especial, segurament amb un algú especial!!!
;-)

M. J. Verdú ha dit...

Me n'alegro que passessis tan bones vacances, plenes d'encant i de màgia. M'imagino que vas visitar un lloc paradisíac i amb un encant especial, d'aquells que, no s'oblida mai. Felicitats per tan agradable experiència!

M. J. Verdú ha dit...

Me n'alegro que hagis passat unes vacances en un lloc tan màgic i ple d'encant. Felicitats per l'experiència. Segur que deu d'haver estat en un lloc paradisíac, especial, sublim...

dintel ha dit...

La millor pluja d'estels la vaig veure ja fa molt de temps a Puerto Rico. Va ser un lloc molt especial...

AmetS ha dit...

Creo que cada lugar nos aporta algo y hay sitios magicos donde todo parece ser una realidad soñada, por lo que cuentas ese parece ser un sitio perfecto, ese sitio magico donde encontrarse plena.

Muxu bat!

Striper ha dit...

Las vacances sempre tenen quelcom de especial.

Anònim ha dit...

uuuf! ja ho saps! a mi em parles de mar i... em transformo!!

quin moment més deliciós descrius!!


muuuuuuuaaa!!!

memoria ha dit...

¡Qué nostálgicas nos pone el verano! Será porque era cuando nos dábamos cuenta de lo que habíamos crecido durante el año. O porque pasábamos más tiempo fuera del alcance de nuestros padres, o porque nos enamorábamos debajo de esa lluvia de estrellas...

No sé por qué será, pero todas solemos tener los mejores recuerdos de algún verano.

robadestiu ha dit...

sembla un lloc molt espcecial aquest que descrius. I els moments viscuts, encara més! :-)

belona ha dit...

Recuérdalo muchas veces.

peponita y venus ha dit...

Yo en toda mi vida he visto tres estrellas fugaces, pero nunca he visto una lluvia de estrellas. Tiene que ser emocionante y por el paisaje que describes esas vacaciones sí que debieron de ser muy buenas. Creo que con el ritmo de vida que llevamos deberíamos obligarnos un poco a tener más contacto con la naturaleza y este tipo de cosas...la naturaleza o lo que queda de ella. Un beso

Rita ha dit...

I ho seguiran sent, maca. Canvien els llocs, a vegades les companyies, però nosaltres no i el temps de vacances és per gaudir-lo.
Bones vacances i passa-t'ho tan bé com puguis.
Petons!

Alada ha dit...

Sin duda lo que describes es mágico, como lo que se puede sentir leyendo y tan solo imaginando dentro de ese contexto. Vacaciones, alguien agradable con quien compartirlo, la naturaleza en pleno, música habaneras… respirar y ser consciente de todas esas sensaciones… ¿qué hay más grande e inmenso?. Ahora el recuerdo inolvidable.

Hermoso, después de vivirlo, recordarlo o volver a repetirlo.
Petons
Fins pronte!!

Praxis ha dit...

Observar la pluja d'estels a la vora del mar, és un dels espectacles mes espaterrants de la natura. A mi també m'encanta fer-ho i no se perquè, però em poso molt tontet, m'esgarrifo, tremolo i em sento molt petit a l'hora que gaudeixo del espectacle.
M'agrada pensar que tots tenim aquest univers també dins nostre i que al mateix temps formem part d'ell...
Llegint el teu escrit m'ha fet recordar aquestes sensacions...Gracies!!!!

Una abraçada

Anònim ha dit...

Siempre soñe con ese beso de pelicula entre dos enamorados, mientras la luna no pierde detalle de ello y las olas armonizan.....
Tú me recordaste ese sueño, GRACIAS
un besote!

microvilli ha dit...

Hola horabaixa!
Es increible como conseguimos almacenar en nuestra memoria momentos tan bellos como los que describes. Siempre recordaré los veranos en casa de mi abuela en el campo, cuando todos los primos nos hacíamos camas en el piso a modo de juego y al mismo tiempo para paliar el calor, y nos pasábamos horas enteras tirados allí intentando sacar de un agujero del piso de madera un boliche de cristal que un día se alojó allí y que jamás conseguimos tener en nuestro poder...con el tiempo se reformó la casa y en aquella habitación aún se puede ver aquel trozo de madera con su huesped,rodeado por gres!

poca luz ha dit...

...las vacaciones de verano, su calor, su aroma, las estrellas, la mágia y tanto por descubrir...

...recordar o evocar?, sin duda has sabido evocar.

Un abrazo.

Anònim ha dit...

Ei! jo també he passat uns quants estius a Pals. Fa molts anys feia un bibac al Pirineu d'Osca els meus companys em deien: -Desperta`t que t'estàs perdent tot un expectacle i jo els vaig dir: - Deixeu-me dormir de totes maneres sense lentilles no veig un borrall. I M'HO VAIG PREDRE. Burra de mi.

yraya ha dit...

Con tu post, me haces recordar un lugar mágico en el que estuve hace unos años de vacaciones Sant Feliu de Guixols.
Un abrazo

M.TeReSa ha dit...

No seria per Lleida ????.....jo també gaudeixo de la pluja d’estels allà on faig vacances, cada any pel mes d´Agost sota un mantell de negre nit, ple de punts de llum, observem com alguns d’ells es desplacen de manera rapida pel firmament, es un espectable realment captivador encara que tens de prendre-ho amb paciència.

M’alegra que fossin unes vacances per recordar... això es bò!!!!

Un petonasssssssssss

aigua ha dit...

Bonics records, Horabaixa que per molts anys els puguis recordar amb alegria! petons

matrioska_verde ha dit...

Los mejores días de vacaciones de mi adolescencia (en la infancia no tuve días así) los pasé con mi mejor amiga de aquella época en su casa de veraneo. Allí aprendí a fumar y disfruté de los mejores días de playa y de grandes excursiones nocturnas.
Bicos,
Aldabra

pluja ha dit...

Quan recordes amb tant detall un espai, un moment o unes sensacions, és que realment va ser una experiència màgica. Que bonic que ho puguis recordar amb aquesta claredat!

M. J. Verdú ha dit...

Al meu blog tens un regal i unes flors